WaRcRaFt-LeGeNd -.-

Povolani

04.09.2009 05:44

Death Knight

růzostrašný death knight je ve World of Warcraft první nové povolání, a není průměrný dobrodruh hledicí prokazování jeho nebo její hodnoty na polích a bitvách v Azerothu. Příliš dlouho neočekávaný služebníci Lich King, kteří začínají přicházet jako zkušený a hrozivý protivníci, silně ozbrojený a obrněný, vlastnění arzenál smrtelných a zákeřných kouzel naučené od Lich Kinga.

 

Pro vytvořit Death Knighta musíte mít aspoň jednu postavu na vašem účtu, který musí mít 55 level nebo vyšší.

Originální Death Knight od Blizzardu, byla undead jednotka, která byla poprvé objevena v počáteční hře Warcraft 2: Tides of Darkness. Tento Death Knight byl přesněji popisovaný jako Lich na koni, dost netradiční Death Knight se obvykle ukazoval i v dalších fantazy hrách. O pár let později, Blizzard uvedl nového Death Knighta hrdinu povolání ve hře Warcraft 3: Reign of Chaos, a tento druhý upravený poskytuje odražení hlavního chování jako víc tradiční Death Knighta.

Druid

ruidi jsou ochránci světa. Po dlouhá léta byli uzamčeni v hlubokém spánku zvaném Smaragdový Sen. Byli probuzeni, aby pomáhali čelit hrozbě Plamenné Legie při jejich nedávné invazi. Po poražení démona Archimonda se Druidové rozhodli zůstat v probouzejícím se světě a pomoci znovu vybudovat svou zničenou zemi. Útok Legie zanechal hrozivé jizvy v samotném řádu přírody a jsou to právě Druidové, kdo se je snaží nacházet a léčit.


Druid je povoláním přírody a proto také využívá všech jejích výhod. O povolání Druida můžete přemýšlet jako o jakémsi ninjovi, mistrovi prostředí, ve kterém se pohybuje. Druid může používat všemožné prostředky, které mu příroda nabízí a s její pomocí je například schopen léčit své spolubojovníky. Cílem Druidů je vyhledat všechny, kdo zraňují přírodu a dovést je k spravedlnosti.Druid je jakýmsi všeumělem. Různé formy, do kterých se může proměnit mu dodávají různé ability a spolu s nimi se mění i styl hry.


Druid může bojovat, léčit používat "buff" kouzla, plížit se ve stínech a dělat mnoho dalších věcí, což z něj dělá jedno z nejvšestrannějších povolání ve hře. Když se navíc s Druidem zapojíte do některé z Profesí, získá vaše postava takové množství možností, že vás nikdy neomrzí

Hunter

 

zeroth je domovem mnoha různých zvířat. Od nových světů Lordaeronu po prastaré země Kalimdoru, všude žijí velká množství všemožných živočichů. Někteří nejsou nebezpeční, jiní jsou divocí a agresivní. Jedno mají ale všechna zvířata společné. Každé stvoření je zvláštním spojením spjato s Lovci. Lovci mohou stopovat, krotit a zabít mnohá zvířata včetně nejrůznějších šelem, které se v divočině pohybují. Přestože se spoléhají především na luky a střelné zbraně, jejich nejsilnějšími zbraněmi jsou právě jejich zvířecí mazlíčkové (pets).


Skilly a ability Lovců jsou definovány zemí, ve které se pohybují. Jejich hlavním zaměřením je ovládání zvířat, jejich stopování a krocení. Základem pro Lovce je spřátelit se s některým ze zvířat divočiny. Může to být jakékoliv zvíře - od raptorů a zeber, přes jednorožce, tygry nebo pavouky. Každé zvíře je něčím unikátní. Lovec své zkrocené zvíře vede a zadává mu příkazy. Tím se z Lovce a jeho mazlíčka stává nerozlučná dvojice. Lovec bez zvířete je jako Bojovník beze zbraní. Jak Lovec věnuje svému zvířeti čas a energii, zvíře postupně sílí a poznává mnohem lépe svého pána. Pokud ale Lovec své zvíře zanedbává (např. mu nedá najíst), jejich vzájemný vztah postupně vychladne a v konečné fázi na něj může mazlíček dokonce zaútočit.

Mage

istři v kouzlení způsobují velké poškození. Mágové jsou nejsilnější ve hře. Můžou se specializovat v magii Ohně (Fire), Ledu (Frost) a Arcane. Mág je taky schopný zakouzlit mnoho slabích kouzel, které pomáhají jak jemu tak i v partě. Díky své kouzelnické povaze je velmi zranitelný.

 

Mágové Warcraftu kdysi zaměřovali svojí sílu v Dalarenu. Po tom když Dalaren padnul po invazi Burning Legion, která ho zničila a tajemné umění magie se rozšířilo do vzdálených koutů světa. Mágové umí kouzlit Fire Shild - Ohnivý štít, Frost Armor - Ledový štít. Každý mág jak již je zvykem tak má Fireball, Blizzard který nesmí chybět a mnoho dalších kouzel, také je schopný mág ovládat svého pomocníka Elementála.

Paladin

aladin je svatým bojovníkem a obávaným protivníkem na všech bojištích. Vrhá se do žáru bitev posílen odvahou a svatými schopnostmi. Bojuje za svou zem a za dobro. Nemrtvé a veškeré zlo rozdrtí svým kladivem. Zvyšuje ability svých přátel svými aurami a svatými pečetěmi a když vypadá situace ztracená a beznadějná, Paladin posvětí padlé Svatým Světlem. Najednou jsou zdraví a silní a spolu zniční všechny nepřátele, kteří se jim postaví do cesty.


Paladiny se mohou stát pouze Lidé a Trpaslíci. Žádná z ras Hordy tuto možnost nemá. Podobně jako žádná z ras Aliance nemůže zakusit povolání Šamana (v datadisku už je to naopak).

Priest

něz je místem v léčivé magii, a kontrolou nenávisti. Jiná Povolání, jako je například Šaman, Druid nebo Paladin mohou také léčit, ale nikdo v této disciplíně nevyniká, tak jako Kněz. Kněží mají navíc možnost oživit zabitého spojence. Tuto možnost mají i Šaman a Paladin i Warlock.
 

Priesti roznáší na Azerothu mnoho náboženství. V Kalimdoru Elfové uctívají měsíční bohyni Elune, trpaslíci v Khaz Modan donášejí poselství Světla. V ruinách Lordaeronu nemrtvý Forsaken mají víc shadow kouzel než ostatní léčitelé.

Rogue


odvodníci žijí ve stínech jsou mistry ve skrývání se před zraky svých nepřátel. Podvodníci z Azerothu se cítí nejlépe, když nemusejí nikde jednat přímo, žijí si své životy v ústraní a do dění se zapojí ve chvíli, když cítí, že jim z toho poplyne nějaká výhoda. Se svými vychytralými triky, fyzickými dovednostmi a mistrov-stvím v utajení a převlecích, nemají nikdy problémnajít zaměstnání jako mistři zlodějského, vražedného nebo špionského řemesla.


Toto povolání je navržené tak, aby umožňovalo uštědřovat vysoké damage s použitím nejrůznějších podvodných skillů, používáním jedů a zničujících útočných komb bojového umění. Mohou oblékat pouze látková a kožená brnění.

Shaman

hamani jsou duchovními vůdci svých kmenů a klanů. Pomocí komunikace s duchy, vidí do budoucnosti a vedou svůj lid během nejtěžších časů. Již mnoho nepřátel udělalo tu chybu, že je díky jejich moudrosti a vyrovnanosti považovali za pacifisty. Když jsou napadeni, dokážou se šsamani bránit řadou nejrůznějších sil, které čerpají z přírody, se kterou jsou duchovně spojeni.


Šaman je vedlejší léčitelské povolání (například oproti Priestům) s velkým repertoárem různých kouzel a možností. Šamani jsou v partách oblíbení především díky svým Totemům, které dodávají všem členům party rozličné bonusy. Šaman používá čtyři druhy
Totemů: Vzdušné, Zemní, Ohnivé a Vodní

Warlock

 

arloci byli dříve Mágové, kteří ale příliš zabředli do používání démonické magie. Pohlceni touhou po vědomostech temných kouzel se nevědomky nechali přikovat ke kořenům světa démonů.

Hráči, kteří hledají povolání vyžadující chvíli na zvládnutí a které je na druhou stranu velice různorodé, měli by se na Čaroděje podívat blíže. Na prvním místě schopností Warlocka je umění vyvolávání magických pomocníků (summoning), kteří za něj pak položí život. Aby nemusel být závislý jen na svém petovi a mohl si také zabojovat, vlastní Čaroděj nemálo útočných a jiných kouzel. Na většinu z nich potřebuje pouze Manu, jsou ale i kouzla, k jejichž provedení je třeba vlastnit vysáté duše nepřátel (Soul Shards). Ty mají i jiná využití - můžete z nich například vyrobit mocné kameny, které dáte svým přátelům a když pak taková postava zemře, kámen ji okamžitě navrátí k životu.

Warrior

 

arrioři jsou přítomni na všech bojištích světa WarCraftu. Tak dlouho, dokud budou planout válečné konflikty, budou pěší vojáci nutností. Horda i Aliance zaměstnává Bojovníky, kteří tvoří hlavní část jejich ozbrojených sil. Jejich síla, charakteristická těžká brnění a zručnost se zbraněmi je proslavily na všech frontách, kde je denně prolévána krev. Bojovník je guru boje na blízko (melee) ve World of WarCraft.


Jsou nejlepšími adepty na "tank" postavu pro svou partu. Mohou vybírat z pestré palety všemožných zbraní. Další zajímavou věcí, kterou Bojovníci disponují, jsou pokřiky. Ty mohou dočasně zvýšit svým spolubojovníkům některé statistiky. Mají také různé druhy Postojů, které využívají pro různé situace a které se dají využít jak při osamoceném hraní, tak při
hře v partě.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.Blizzard - E N T E R T A I N M E N T

S.R.O.