WaRcRaFt-LeGeNd -.-

Rasy

04.09.2009 05:19

ALIANCE

 

Draenei

Před jedním měsícem hrozná exploze roztrhla nebesa severního Kalimdoru, v tom okamžiku se velká loď Exodar zřítila z oblohy a roztříštila se o povrch světa Azeroth. Vznešení Draeneiové odlétli ze zpustošeného světa jménem Outland na mezidimenzionální lodi jménem Exodar, aby našli pomoc. Inspirovaní příběhy hrdinské aliance která se spojila proti síle Plamenné Legie, Draeneiové je přišli požádat o pomoc při znovuzískání jejich zničené domoviny, Outlandu doufajíc v získání nových spojenců v souboji s Plamennou Legií, díky kterým by se jim mohlo povést konečně udělat přítrž ohavné plamenné výpravě. Ozbrojeni jen odvahou, a jejich neotřesitelnou vírou v dobro, Draeneivové doufají v nalezení spojence.  

 

Gnómové

Excentričtí, často brilantní Gnomové jsou jednou z nejzvláštnějších ras světa. Je zázrak, že při tom, jak jsou posedli vyvíjením nové technologie a záhadných zázraků inženýrství, mají čas i na rozšiřování svých řad.

Gnómové žijí prosperující životy v přetechnizovaném městě Gnomeregan a sdílejí zdroje zalesněných Dun Moroghských vrchů se svými trpasličími příbuznými. I když Dwarfové z Ironforgu mají taky přirozený vztah k technologii a inženýrství, jsou to právě gnómové, kteří vymýšlejí klíčové, vizionářské návrhy všelijakých dwarfských zbraní a parních vozidel.

Gnómové po čas Druhé Vojny bojovali po boku Aliance, po čase nedávné invaze Burning Legion na Azeroth však překvapivě odmítli poslat svým spojencům své bojovníky, protože poskytli jinou pomoc. Jejich zbraně pomohly při naklonění misky vah na stranu Aliance. Dwarfové a Humani však byli Gnómským rozhodnutím o odmítnutí pomoci nepříjemně zaskočení.

Po skončení vojny Aliance objevila pravý důvod, kvůli kterému nemohla poslat ani jednoho ze svých statečných bojovníků. Z útrob země vzešla starobylá krvelačná hrozba a napadla Gnomeregan. Vzhledem k tomu, že Gnomové věděli, že prioritou jejich spojenců bylo poražení Burning Legion, rozhodli se ubránit sami. Ze všech sil se snažili zachránit svoje milované město a bojovali mimořádně udatně, nedokázali však zabránit tomu, aby o město nenávratně přišli.

Téměř půlka gnómské rasy byla po pádu Gnomereganu vyhlazena. Ti, kteří přežili utekli do bezpečí dwarvské pevnosti Ironforge. Znovu se zavázali pomoct Alianci a strávili celý čas vyvíjením strategie a zbraní, které jim pomohly znovu získat svoje zpustošené město a přinést svým lidem světlejší budoucnost.

 

Lidé

Lidé ze Stormwindu jsou houževnatým národem, který přežil invazi barbarských Orků během první vojny. Přes druhou vojnu se armády Stormwindu spojily do Aliance, aby znovu získaly svou vlast - Azeroth. Po úspěchu v druhé vojně byl Stormwind znovu vybudovaný a civilizace lidí začala v jižních krajích znovu rozkvétat. Po nedávné invazi Burning Legion, která nechala severní království Lordaeron v ruinách, je Stormwind posledním útočištěm lidské civilizace. Legendární hrdinové sir Lothar a král Llanda jsou obránci Stormwindu a považováni za jedny z nejlepších bojovníků kraje. Odhodlaně si plní své povinnosti - zachovávat čest a sílu lidské rasy v neustále temnějším světě.

Jsou vznešenou, dobře známou a celkem běžnou rasou. Humani byli vždy známi svoji obranou při první i druhé vojně proti Orkům. Ve světě Warcraftu vždy žili na kontinentě Azeroth. Nyní se rozšířili i do Lordaeronu. V druhé vojně proti Burning Legion, ztratili svého krále a také svého prince Arthase, který propadl temným silám.

 

Noční Elfové

Samotářská rasa Nočních Elfů se jako první probudila do světa Warcraftu. Tyto nesmrtelné bytosti, pohybující se ve stínech, studovaly jako první magii a vypustily ji do světa deset tisíc let před Warcraftem 1. Svým nezodpovědným plýtváním magií, přivolaly na svět Burning Legion, což vedlo ke katastrofické vojně mezi dvěma gigantickými rasami. Night Elfům se horko těžko povedlo vyhnat Legion ze světa, ale jejich podivuhodná domovina byla zničena a zaplavena vodou. Od té doby Noční Elfové odmítají používat manu ze strachu před návratem Burning Legion, naučili se však umění druidizmu. Night Elfové se uzavřeli před ostatním světem a zůstali skryti na vrcholu své svaté hory Mount Hyjal po tisíce let. Jako rasa jsou čestní a spravedliví, k nižším rasám jsou nedůvěřiví. Jsou od přírody noční rasou a jejich síly často vyvolávají jistou nedůvěru, jakou i oni mají ke svým smrtelným sousedům. V boji využívají svou rychlost a bystrost, zabíjejí rychle a využívají tmu, aby se skryli a počkali na svoji oběť. Vypadají křehce, ale představují sílu, s kterou je třeba počítat.

 

Trpaslíci

 
Pokojní Dwarfové z Ironforgu jsou starobylou rasou robustníh humanoidů, kteří žijí pod zasněženými horami Khaz Modanu. Trpaslíci jsou už od nepaměti spojenci s lidmi a ještě i dneska si rádi vychutnají boj a ještě radši o něm povídají historky. V minulosti Dwarfové málokdy opustili bezpečnost svých horských pevností. Ale když se rozzvoní zvon vyzývající k boji, odhodlaně obrňují své přátele a spojence s nepřekonatelnou odvahou a udatností. Na základě čerstvého objevu, který odhalil částečky jejich minulosti, podstoupili pozoruhodnou přeměnu. Objev je přesvědčil, že byli vytvořeni mocnými Titany z kamene, když byl svět ještě mladý. Cítí, že jejich osud je v hledání dalších známek a důkazů o jejich tajemném dědictví a objevení skrytých poselství Titanů. Trpaslíci poslali své průzkumníky do všech koutů světa a doufají, že tito přinesou víc světla do jejich skrytých místností. Jejich cesty vedly k vytvoření mnohých Dwarfských výkopových oblastí, z kterých některé slouží jako pevnosti a některé jako lovecká oblast pro nepřítele Trpaslíků jako takových.

V boji jsou známí svoji obrovskými bojovnými sekyrami a jejich touhou po boji. Ikdyž jejich malé, statné těla je staví do nevýhodné pozice, vyrovnají to svými velkými sekyrami a svými dokonalými bojovými schopnostmi

 

Zpět

Rasy Horde

Rasy Horde

04.09.2009 05:34
Horde   Krvaví Elfové Téměř 7.000 let Vysocí Elfové obdělávali jejich zářící, kouzelné království, ukryti hluboko v lesích severního Lordaeronu. Ale před pěti lety Pohroma Nemrtvých vpadla do Quel’thalasu a dovedla Elfy na pokraj zhouby. Vedeni zlým Nemrtvým Rytířem Arthasem, Pohroma zničila...
>>

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.Blizzard - E N T E R T A I N M E N T

S.R.O.